Povestea noastra

Bine v-am gasit!

In acest prim articol o sa-ti vorbim:

  1.  Despre noi - cum a luat nastere acest proiect;

  2.  Semnificatia si istoria cadourilor;

  3.  Despre bucuria de a darui.

1. Despre noi

Initial, poate ne-ai cunoscut cu numele de Cadouri pentru ea.

Ne-am mutat intr-o casa mai mare, acum ne gasesti pe https://www.mevi.ro/ - aici avem, in continuare, cadouri pentru ea, cadouri pentru el, cadouri pentru copii si nou-nascuti.

Din dorinta de a oferi o gama mai variata de cadouri a luat nastere Mevi Gifts magazinul tau online in care gasesti cadouri inspirate pentru cei dragi.

Astfel, am pornit de la un vis comun si de la convingerea ca: 

“Modul in care daruiesti conteaza mai mult decat darul insusi” - Pierre Corneille. 

Ne-am propus sa-ti fim alaturi in cele mai importante momente din viata ta si a celor dragi tie. Cum cadourile reprezinta un limbaj al iubirii*, suntem aici cu inspiratie si suport pentru tine, si iti oferim o gama variata de cadouri deosebite.

*Gary Chapman spune despre cadouri in bestseller-ul “Cele 5 Limbaje ale Iubirii” ca sunt un limbaj al iubirii.

Cadourile pentru doamne si domnisoare sunt mult apreciate si cunoscute, de aceea, am venit in intampinarea ta si cu idei utile de cadouri pentru domni. 

Cum noi fetele ne bucuram si ne simtim iubite cand primim un cadou, la fel se simt si ei, iubiti si validati, barbatii din vietile noastre cand ii surpindem cu un dar.

Cadourile pentru nou-nascuti sunt ideale la o petrecere baby shower sau atunci cand vizitezi un nou-nascut acasa. Bebelusii sunt prea mici pentru a fi constienti de cadou, insa parintii lor se vor simti integrati in comunitate si sustinuti in aceasta noua etapa atunci cand primesc cadouri pentru noul membru al familiei.

Nu am uitat nici de copiii mai mari! Nu e un secret ca majoritatea copiilor sunt foarte entuziasmati atunci cand primesc un cadou. 

 

2. Semnificatia si istoria cadourilor

Poate te intrebi, de unde vine traditia cadourilor?

Poate cel mai cunoscut exemplu este al celor trei magi care i-au dus aur, smirna si tamaie lui Isus la Nasterea Sa. Unele surse spun ca de aici a pornit obiceiul de-a darui de Craciun.

Oferirea de daruri a fost practicata inca din antichitate in unele triburi. 

Membrii tribului ofereau daruri (ofrande) sefilor de trib pentru a le arata recunostinta si loialitatea, iar uneori isi ofereau cadouri si membrii tribului intre ei.

In era precrestina, obiceiul de a darui era prezent in ritualurile pagane in Roma sau in ritualurile popoarelor germanice, la festivalul Yule.

In cadrul festivalului de la Yule, celebrat in perioada solstitiului de iarna, oamenii se adunau impreuna, luau masa si aduceau cadouri pentru a sarbatori intoarcerea soarelui. 

Intre 17 decembrie si 23 decembrie romanii sarbatoreau Saturnaliile, in cinstea zeului Saturn. Saturnaliile se sarbatoreau prin petreceri, banchete, veselie, jocuri de noroc, targuri si cadouri. Tot in acesta perioada sclavii faceau, probabil pentru o zi, schimb cu stapanii, erau serviti de acestia, iar stapanii deveneau sclavi pentru a le da ocazia si sclavilor sa se distreze.

Cadourile oferite constau in figurine mici din ceara sau sigillaria - vase din ceramica. Cadourile le cumparau de la targuri organizate in acest scop de Saturnalii.

Hartia de impachetat cadouri intial a aparut in China antica.

In timpul dinastiei Song, chinezii ofereau un plic rosu cu bani oficialilor guvernamentali, traditia a fost ulterior preluata si de alte tari din Asia. Obiceiul a continuat cu oferirea in dar a unui plic rosu cu bani la ocazii speciale: nunta, nasterea unui copil, absolvirea scolii.

Chiar si azi, chinezii, adesea, aleg sa impacheteze cadourile in ambalaj rosu, rosu fiind considerata o culoare care aduce noroc.

In trecut cel care oferea cadouri castiga prestigiu social. 

In zilele noastre oferim cadouri cu diverse ocazii si, cel mai important, cu intentii specifice. Vorba aceea, intentia conteaza! 

Cand daruiesti, intentia, bucuria si surpriza celui care primeste sunt deja un cadou in sine, o punte de legatura cu celalalt.

Desigur, e important ca si ceea ce e sub ambalaj sa fie pe placul celui/celei care primeste. Pentru inspiratie si idei, te invitam sa-ti iei o cafea sau un ceai si sa rasfoiesti in tihna magazinul online, ai de unde alege! Am pregatit o mare varietate de cadouri frumoase si utile, pentru toate buzunarele.

3. Despre bucuria de a darui

Daca tot am discutat despre cadouri ca limbaj al iubirii, hai sa ,,traducem” ce intentie poti transmite printr-un cadou.

In zilele noastre cadoul este frumos ambalat in hartie colorata, intr-o cutie speciala sau pus intr-o plasa de cadou si poate avea un bilet sau o felicitare cu o urare/o dedicatie.

Cum spuneam mai sus intentia completeaza cadoul, ii dubleaza valoarea.

Atunci cand daruiesti creezi o conexiune cu cealalta persoana, o legatura prin care-i arati ca o vezi si o apreciezi.

Ce transmiti cand daruiesti?

  • Iti exprimi iubirea fata de partener/a. Da, stim ca-i spui zilnic ca o iubesti/ca-l iubesti, dar un cadou intareste dragostea ce i-o porti, e un reminder.

  • Iti arati recunostinta si aprecierea fata de parinti, profesori, invatatori, mentori, colegi, prieteni etc;

  • Cand daruiesti un cadou la ziua de nastere transmiti “Iti multumesc ca existi, esti important/a pentru mine”;

  • Imparti din ceea ce ai primit - atunci cand cadoul are o destinatie caritabila;

  • Atunci cand le daruiesti celor dragi un suvenir dintr-o calatorie le spui in limbajul iubirii: “M-am gandit la tine in vacanta” sau “Mi-ar fi placut sa fi fost si tu in vacanta cu mine”;

  • Darurile pentru nou-nascuti au mesajul “Bun venit pe lume!” si totodata iti arati sustinerea fata de parintii bebelusului;

  • Sarbatoresti alaturi de partener/a un job nou, promovarea la munca, un nou contract in afacere;

  • Transmiti empatie “Sunt alaturi de tine” - atunci cand daruiesti un cadou unei persoane dragi care trece prin incercari grele;

  • E distractiv, aduci bucurie copilului din tine si totodata oferi bucurie - atunci cand participi la “Secret Santa”;

  • De Craciun sau de Sfantul Nicolae cand daruiesti, le amintesti celor dragi ce loc special ocupa in viata ta;

  • Copiii se bucura cel mai vocal de cadouri, pentru ei conteaza atat surpriza cat si ambalajul. Un ambalaj colorat, special, le va spori bucuria. Pentru copii cadoul poate fi simbolic, o jucarie, o carte, insa bucuria lor va fi imensa.

 

Intra pe  https://www.mevi.ro/  si daruieČ™te dragoste alegand cadoul perfect!




 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0761647490 contact@mevi.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!