Adaptarea la grădiniță

Se apropie un nou început de an educațional, iar pentru unii dintre noi acest lucru înseamnă și adaptarea copilului la grădiniță!
Fie că este momentul în care trebuie să reveniți la serviciu sau copilul a ajuns în etapa în care pășește ușor, ușor către viața pe cont propriu, se deschide un nou capitol: grădinița.
Nu sunt clipe ușoare nici pentru părinți, nici pentru copil și parcă totul se schimbă în acest moment. Însă, această trecere poate fi făcută mult mai lejer dacă vă pregătiți din timp pentru aceasta.
https://www.mevi.ro/domains2/mevi.ro/files/files/gautam-arora-ovdtguhupby-unsplash-4530.jpg

Cum puteți face acest lucru? Mai jos câteva idei care pe noi ca și părinți ne-au ajutat.



· Am efectuat întâlniri între părinți, educatoare și copil, pentru a înțelege necesitățile copilului și pentru a primi sfaturi despre cum va fi prima perioadă de la grădiniță. Ulterior, ne-am plimbat cât de des am putut în zona în care este aceasta, povestind cât mai des despre ea.
· Am vorbit mult despre grădiniță. Am citit cărticele despre acest subiect și i-am explicat ce se va întâmpla în fiecare zi, accentuând mereu faptul că la sfârșitul zilei mama va veni să îl ia acasă.
· Am implicat copilul în tot procesul de adaptare. Fiecare copil este unic și are lucrurile sale preferate, de aceea l-am lăsat sa își aleagă ghiozdanul preferat, sticla de apa, prosopelul sau sacul pentru hăinuțele de schimb.
· I-am arătat și explicat prin joculețe adaptate vârstei fiecărui copil ce înseamnă această nouă situație aparută, cu scopul de a evita teama de abandon. Cele mai la îndemână sunt jocurile simple cum ar fi cucu-bau, de-a v-ați ascunselea, dar și jocurile de rol în care plecăm la serviciu sau în călătorii.
· Ne-am pregătit cu răbdare și mult calm și empatie știind că adaptarea nu se face brusc. Nu am plecat pe furiș și ne-am luat rămas bun de fiecare data.
Să nu uităm că:

· Socializarea reprezintă procesul de devenire a unei individualităţi umane ca fiinţă socială, de integrare a copilului în societate. De aceea, socializarea și contactul cu ceilalți copii sunt extrem de importante pentru dezvoltarea copilului și pentru adaptarea acestuia la grădiniță. Acestea se realizează prin intermediul activităţilor de bază a copilăriei timpurii: de joc, practice cu obiecte şi de învăţare elementară. 
Vă dorim mult succes în această nouă și minunată călătorie!
 




 

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 17:00

0761647490 contact@mevi.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!